De eerste Barn Wedding tussen Koe & Kroonluchter!

Vorig weekend was erg speciaal, de eerste ‘barn wedding’ vond plaats tussen Koe & Kroonluchter! We hebben zitten glimmen van trots bij het lezen van de blog die de bruid heeft geschreven! Lees deze hieronder en ben je benieuwd naar meer verhalen van Linda, kijk dan op haar blog, www.lindadenhartog.wordpress.com

Willen jullie je trouwceremonie ook op een bijzondere plek vieren? Van harte welkom, kom gerust kennis maken!

‘Hoi Lisette, hoe gaat het met je? Ik ga je de komende week even bellen. We zijn in het geniep iets aan het voorbereiden waar jij een rol in zou kunnen spelen. Op welk nummer ben je bereikbaar?’

 21 Oktober 2018

We hadden een idee, mijn man en ik. In maart zouden we vieren dat we 25 jaar daarvoor getrouwd waren en het leek ons een leuk idee om op die dag opnieuw volmondig JA tegen elkaar zeggen. In een kleine setting, puur en intiem, zonder opsmuk en in het bijzijn van onze kinderen en familie. Die van niets mochten weten. Als locatie schoot me direct een favoriete plek van ons in gedachten: Tussen Koe & Kroonluchter in Diessen. We waren er al diverse keren te gast geweest en keer op keer voelden wij ons daar helemaal thuis. Niet alleen door de sfeervolle, met brocante ingerichte boerderijwoning, maar vooral door de gastvrijheid van Willem en Lisette. En had Lisette niet ooit een keer verteld dat ze Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is?

De koe bij de horens vatten

Ik nam contact met haar op en ze hoefde er niet lang over na te denken om haar medewerking te verlenen. Ze had haar toga al een tijd niet meer aangehad, maar speelde toevallig wel met het idee om authentieke barn weddings op hun boerderij te gaan organiseren. Dat ik haar nu vroeg om onze B.A.B.S. te zijn vond ze een grote eer en er borrelden gelijk allerlei ideeën bij haar naar boven over de invulling van de dag.  Het was het startsein van een half jaar intensief mailen, appen, bellen en elkaar tussendoor stiekem ontmoeten.

31 Maart 2019

We zitten in de boerenkeuken en zijn in afwachting van de familie, die niet beter weet dan dat we ’s middags op een andere locatie een high tea hebben ter ere van ons 25-jarig huwelijk. Eén voor één druppelen ze binnen en nemen plaats aan een lange tafel, waar de versgebakken appeltaart al klaar staat. De sfeer is ontspannen en de zon doet goed mee. Op enig moment stelt Willem voor om een korte rondleiding over de boerderij te geven. Iedereen reageert enthousiast en Willem gaat ons voor naar de aangrenzende stal. Een muur van opgestapelde hooibalen verraad nog niet wat zich daarachter schuilhoudt en de kroonluchters die aan het plafond hangen worden nog niet meteen opgemerkt; in plaats daarvan loopt iedereen naar het paard, dat ons vanuit zijn box nieuwsgierig staat aan te kijken.

Een stukje paradijs in een boerenschuur

Als iedereen is uit geaaid, lopen we verder de stal in en als we voorbij de hooibalen zijn hebben ze het pas in de gaten. Daar staat Lisette, in vol ornaat, achter een prachtig versierde tafel, geflankeerd door twee strobalen. Schuin achter haar zit een man zachtjes gitaar te spelen. Twee groene stoeltjes, versierd met bloemenkransen in hartvorm, staan uitnodigend klaar, met daarachter stoelen voor de familie. Knuffelkoe Heidi staat aan de zijkant alles in de gaten te houden. Het is een bijzonder plaatje en het kost me moeite om mijn tranen binnen te houden. Dat geldt ook voor de meeste vrouwen in het gezelschap en die laten de tranen dan ook de vrije loop.

Als iedereen van de schrik is bijgekomen nemen ze plaats op de stoelen. Lisette begint aan haar speech en aan niets is te merken dat ze dit een tijdje niet gedaan heeft. Het is een mooi, persoonlijk verhaal waarin 25 jaar lief en leed de revue passeert. Dirk, de gitarist, blijkt ook fantastisch te kunnen zingen en tussendoor speelt hij zijn liedjes. Onze kinderen – die we twee dagen eerder in het complot hebben betrokken – geven ons de ringen en met een grote lach tekenen ze als onze getuigen de trouwakte.

Deze dag had niet mooier kunnen verlopen en is er eentje om te koesteren.